18 - 19 - 22 - 24 -25 juli 2020

Sfeermakers

5 dagen Springen Nondeju, de Ossefeesten zijn in aantocht!

Een keer per jaar gaan alle remmen los. En dat is dan natuurlijk tijdens de Ossefeesten! Ook dit jaar heeft de organisatie weer een programma weten samen te stellen met internationale allure. Lokale helden en wereldberoemde artiesten vinden elkaar in ôs eigen Maasbree.

Keiharde aftrap met Snollebollekes

Op 3 augustus wordt de 59e editie keihard afgetrapt door de Snollebollekes. Na twee uitverkochte concerten in het Gelredome zijn de Ossefeesten in Maasbree een logisch vervolg. Met hits als Vrouwkes, Links Rechts en Springen Nondeju ben je ervan verzekerd dat het dak er af gaat. En dan is het maar goed dat de tent goed verankerd is op het Kennedyplein.

De eerste avond wordt verder goed gevuld met hits van Hazes tot Bieber en van rock classics tot keiharde hardstyle, opgevoerd door Starstruck. Dansbare deuntjes en guilty pleasures waar iedereen op los kan gaan. Drie muzikanten vormen de unieke combinatie van een band en een DJ show. De formatie stelt zichzelf graag voor als jouw nieuwe favoriete live act. Een belofte die ze meer dan waar gaan maken.

Matinee: Zon, muziek, os aan het spit en ‘gerijpte jenever’!

Zondag 4 augustus is natuurlijk de Ossezondag! Vanaf 12:00 uur is de vroege vogel weer welkom voor een drankje. Om 14:00 wordt de muziek ingezet door blaaskapel Judaska en om 14:30 start de verkoop van de overheerlijke porties ossebraad. Met goed weer is het genieten in het zonnetje, met een drankje in de hand. Wat wil een mens nog meer!

Het speelparadijs ‘Ôs Kingerdörp’ kan dit jaar natuurlijk niet ontbreken. Gigantische luchtkussens, een bioscoop en een eigen feesttent staan op de Ossezondag weer paraat voor onze jongste bezoekers.

Voor de liefhebber wordt tijdens het matinee, buiten onder de luifel, ook wat sterkers geserveerd; de jongens van Old Gin brengen ‘bier, zweet en snare(n)’. Met covers, gestolen uit de platenkast van pap, van de Red Hot Chilli Peppers, Jimi Hendrix en Pearl Jam tot Thin Lizzy en The Artic Monkeys, wordt het genieten geblazen.

Het eerste weekend wordt afgesloten door feestband Khick. Met deze oude bekende, het is alweer vijf jaar geleden dat ze op de Ossefeesten stonden, weet je dat de avond gegarandeerd een succes wordt. Hun repertoire biedt voor ieder wat wils. Van Nirvana tot K3 en van Bruno Mars tot Helene Fisher. Dat wordt dus lekker meeblèren.

WTF Woensdag: een smerig lekker feestje

Op woensdag 7 augustus breken we de week doormidden met WTF Woensdag. Voor elke letter van die afkoring is een eigen area opgezet. In de tent, deze avond beter bekend als area één, staat Red Pepper Bullwhip, een vijfkoppige classic rockband die muziek uit de 70’s met een slipper naar de 80’s speelt. Tijdens hun optreden wordt er flink gas gegeven! En na de show wachten ze rustig af totdat de ambulances de mensen met headbangnekwervelverschuiving, juich-armen en spring-enkels goed hebben opgevangen. Ware gentlemen.

Bij area numero twee kun je lekker antisociaal losgaan in de silent disco van NFN Silent Records, georganiseerd door de mannen van het gelijknamige NFN Records. World famous in Maasbree and roundstreaks! Voor wie nog niet bekend is met het fenomeen ‘silent disco’ volgt hier een korte uitleg. Het is simpel gezegd een avondje dansen met een koptelefoon op terwijl je je afvraagt of je buurman naar heel wat anders staat te luisteren of gewoon echt geen gevoel voor ritme heeft. Lachen man!

Roy Smolenaars, bekend van de Memphis Manics en zijn alter ego de Zingende slager, gaat georganiseerde chaos creëren in area drie. Wat kun je verwachten? Bingo, spellen en Nozem. Activiteiten die je in een gemiddelde bejaardensoos zou tegenkomen maar dan gecombineerd met een beetje rock and roll. Onder de naam Radio Nozem, uiteraard in samenwerking met Nozem Oil, weet je dat het een smerig lekker feestje gaat worden.

Explosief het weekend in

De Lampegastuh zorgen op vrijdag 9 augustus voor een feestje waar je U tegen zegt. Ze brengen een stortvloed aan hits afgewisseld met energiek microfoon gebruik. De DJ uit Den Haag en DJ/MC uit Eindhoven maken samen een explosieve combinatie en weten de tent vakkundig af te breken. Spreekwoordelijk trouwens, want er komt nog meer artiestengeweld op je af deze avond!

Zijn lijfspreuk is female first. Hij pakt je vast met zijn verleidelijke blik en laat je niet meer los. Dan hebben we het natuurlijk over Jailhouse Jimmy. Zijn muziek is doordrenkt van credible guilty pleasures en commerciële hits in een eclectisch leren jasje. En dames, laten we eerlijk zijn, het oog wil ook wat. En ook dat weet Jimmy te leveren. Aan hysterische warmte dus geen gebrek, al was het maar omdat de vlammen letterlijk van Jimmy af gaan komen!”

Even op adem komen is er op de vrijdag niet bij. Als afsluiter van de avond staan de mannen van Kris Kross Amsterdam op het programma. De broers Jordy en Sander Huisman, de neefjes van ome Henny, helpen je samen met Yuki Kempees de late uurtjes door. Met ruim één miljard streams op Spotify weet je dat het serieus is; dit is een feestje dat je niet wil missen.

Foute muziek bestaat niet!

Wanneer de kater is uitgeslapen, zo rond een uur of half 9 ‘s avonds, is het tijd om het tekort aan vocht weer aan te vullen. Daar is ruim gelegenheid toe op de laatste feestavond, op zaterdag 10 augustus. We sluiten we de Ossefeesten 2019 af met Qmusic The Party. Een avondvullend knalfeest dat, met behulp van de Q-dj’s nog jaren in ons geheugen gegrift zal staan. Of juist compleet wordt uitgewist, mocht je volledig uit je dak willen gaan.

Voor alle mensen met een voorliefde voor hitjes die je normaal niet in je openbare playlist op Spotify durft te zetten, hebben we goed nieuws! Zestig minuten lang zullen, tijdens het welbekende Foute Uur, de aller-aller-aller-foutste hits de revue passeren. We krijgen er geen genoeg van maar aan alles komt een eind. We gaan nog voor één laatste keer dit jaar springen nondeju!