18 - 19 - 22 - 24 -25 juli 2020

zondag 4 augustus | 14:00 uur

Blaaskapel Judaska is opgericht in 2002 en bestaat uit ervaren amateur muzikanten. Judaska is ontstaan uit diverse noord- en midden Limburgse en Brabantse harmonieën en fanfares alsmede blaaskapellen.

Judaska is begonnen als Regionale kapel, maar door de jaren heen uitgegroeid tot een vooraanstaande kapel, die in binnen en buitenland hun sporen reeds verdiend hebben. Het repertoire van Judaska bestaat uit een zeer breed scala, o. a uit Tsjechische ,Bomische en amusementsmuziek. Wij schrikken ook niet terug om een dixieland nummer ten gehore te brengen. Wij staan garant voor een goed stuk muziek, gebracht op Judaskaanse wijze, met veel plezier maar vooral grote passie voor de blaasmuziek. Onze uitdaging is dan ook om het publiek te amuseren en mee te nemen in ons muzikaal avontuur.

Een van de hoogtepunten waren in 2012 en 2017 twee gigantische optredens bij Woodstock Der Blasmusik in Oostenrijk. Ook Sterne der Blasmusik en Kronjuwelen Der Blasmusik stonden reeds op het programma. Judaska heeft diverse malen in voor/na programma’s mogen spelen van Vlado Kumpan, Ernst Hutter, Alpen Blech en nog vele andere bekende orkesten.
Judaska organiseert sinds 2002 haar eigen Internationale Blaaskapellenfestival, wat door de jaren heen is uitgegroeid tot een zeer bekend en geliefd festival. Het festival wordt ieder jaar op de 1ste zondag van oktober gehouden.

Judaska heeft in 2007 haar eerste cd “Spelen met noten” en in 2012 de 2de cd “Ssttttt Judaska speelt” uitgebracht. Tijdens het Internationaal Kapellenfestival van 2017 is de 3de cd "Echt Judaskaans" uitgebracht .