31 juli, 1 - 4 - 6 - 7 augustus  2021

Ter ere van het 50-jarig jubileum van de plaatselijke fanfare, werd er in 1961 een groots dorpsfeest georganiseerd. Dat dorpsfeest is uitgegroeid tot de Ossefeesten zoals ze er nu voor staan: 5 dagen groot feest in het centrum van Maasbree.

Eind juli wordt er een tent in het centrum opgebouwd waar in de eerste 2 weekenden van augustus diverse live-bands optreden. Grote namen bestormden het podium met talloze hoogtepunten in alle decennia. Denk aan Rowwen Hèze, BZN, Guus Meeuwis, Queen mania, Leaf, Kane en in de recente historie ook Kensington, Crazy Piano's en Miss Montreal. in de jaren zijn er honderdduizenden bezoekers op de Ossefeesten geweest en het einde is nog lang niet in zicht.

De Ossefeesten danken hun naam aan de Os dit traditioneel op de eerste zondag van augustus wordt gebraden. Van 1961 t/m 2015 werd dit verzorgd door de firma Esser en vanaf 2016 is de firma Fedder uit het Duits Much verantwoordelijk voor het bereiden van de delicatesse. Het tafereel van een volledige os aan het spit alleen al is de moeite waard voor een bezoekje aan de Ossefeesten.

Facebook

di 25 augustus 2020 9:42

Bedankt voor de felicitatie Gemeente Peel en Maas! We hopen volgend jaar met jullie allemaal dit jubileum te kunnen vieren! P.S. Niet alleen van heel Noord-Limburg, maar van Nederland😉

 
zo 19 juli 2020 14:59

Klik hier voor de link naar de live-stream van de Osse-zônnig: https://www.youtube.com/watch?v=lA2tb_2rOEw

 
zo 19 juli 2020 14:52

Bezig aan de laatste loodjes voor Osse-zônnig..... Alle deelnemers hebben via een mail aanvullende informatie gekregen over hun deelname. Vandaag nog Inschrijven? Dat kan tot 15:30 uur. Vanaf 16:30 uur is de aftrap van de zônnig met Harvest Moon. De live-stream is zo meteen te vinden op onze website en deze Facebookpagina. Wij wensen iedereen alvast veel succes en veel plezier!

 
vr 17 juli 2020 19:50

Nog eventjes en dan is het zover: Osse-zônnig! Hierbij nog wat laatste informatie over het programma. - De quiz start op zondag 19 juli omstreeks 17.00. Voor, tijdens en na de quiz is er live-muziek van Harvest Moon. - De live-stream kan worden bekeken via deze Facebookpagina en onze website (www.ossefeesten.nl). De live-stream is voor iedereen toegankelijk. Mocht je niet deel willen nemen aan de quiz maar wel willen luisteren naar Harvest Moon, dat kan! - Wel deelnemen aan de quiz én luisteren naar Harvest Moon? Schrijf je dan nog in via www.ossefeesten.nl/osse-zonnig - Iedereen die zich heeft ingeschreven, ontvangt de antwoordformulieren van ons per mail. De formulieren zijn ook te vinden op www.ossefeesten.nl - De antwoorden op de quizvragen kunnen individueel of per tweetallen worden ingestuurd. Prijzen zijn hier op afgestemd. - Iedereen maakt kans op prijzen. Prijswinnaars wonend in Maasbree ontvangen live tijdens de quiz hun prijs. Prijswinnaars buiten Maasbree ontvangen hun prijs op een later moment. - Stoepkrijters: een mooie stoepkrijttekening insturen kan tot zondag 19.00. Stuur een foto van de tekening via Whatsapp naar 06-34171373.

 
do 16 juli 2020 19:30

📸Oproep📸 Wanneer je al zestig jaar een feest organiseert, levert dat een hoop mooie herinneringen op, en sommige daarvan zijn op foto of film ooit vastgelegd. De Ossefeesten hebben in de loop der jaren zelf een archief opgebouwd, maar van de eerste 30 jaar is minder materiaal beschikbaar. Wij zijn dan ook erg benieuwd welke herinneringen de voormalige bezoekers nog kunnen ophalen van de afgelopen 59 edities. Hierbij doen wij dan ook een oproep. Wie heeft er thuis nog oude foto’s, dia’s, filmopnamen, posters, krantenknipsels en dergelijke liggen die hij of zij met ons wilt delen? Wij komen graag met je in contact via het mailadres info@ossefeesten.nl om deze spullen te digitaliseren zodat al die mooie herinneringen niet verloren gaan!

 
wo 15 juli 2020 19:00

Voor de kinderen van Maasbree hebben wij ook iets leuks op het programma staan aankomende zondag. Jullie kunnen namelijk meedoen met onze stoepkrijtwedstrijd! Maak een mooie creatie op de stoep en deel een foto hiervan met ons via Whatsapp (06-34171373). Foto’s kunnen tot zondagavond 19:00 worden ingezonden. Uit alle inzendingen kiezen wij een winnaar die dan ook een mooie prijs wint!

 
ma 13 juli 2020 18:39

Velen van jullie hebben via Facebook en Instagram een gokje gewaagd en antwoord gegeven op onze prijsvraag. Uiteindelijk is er één iemand die het dichtste bij het juiste antwoord zat. Het antwoord op de vraag ‘Hoeveel gulden hebben de Ossefeesten betaald voor het optreden van The Cats in 1978?’ is……. 5500 gulden. Lambeer Hovens zat het dichtste bij het juiste antwoord en wint daarmee 2 toegangskaarten voor de eerste zaterdag van de 2021 editie van de Ossefeesten + 20 consumptiebonnen. Gefeliciteerd Lambeer! Wil jij nu zelf ook kans maken op zulke prijzen? Schrijf je dan in voor de Osse- zônnig Quiz via www.ossefeesten.nl/osse-zonnig

 
za 11 juli 2020 18:10

🏆Win toegangskaarten en consumptiebonnen!🏆 Om alvast in de stemming te komen voor de Osse- zônnig Quiz, hebben wij een oefenvraag voor jullie. Wat denk jij dat het goede antwoord is? Laat een reactie achter onder dit bericht. Degene die het dichtste bij het juiste antwoord zit, wint 2 toegangskaarten voor de eerste zaterdag van de 2021 editie van de Ossefeesten en 20 consumptiebonnen! Maandag maken wij de winnaar bekend.

 
wo 8 juli 2020 18:47

Uiteraard valt er ook wat te winnen tijdens de Osse- zônnig Quiz. Entreebewijzen voor de Ossefeesten van 2021, consumptiebonnen, Ossebraadkaarten maar ook prijzen afkomstig van lokale ondernemers! Kans maken op prijzen doe je door deel te nemen aan de Quiz. Schrijf je in via www.ossefeesten.nl/osse-zonnig. Wie weet staat ons prijzenteam live bij je op de stoep op 19 juli!